ZAVRŠNA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA INDUSTRIJE TEKSTILA, ODJEĆE, KOŽE I OBUĆE U FBIH

Obavještavamo Vas da su, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), pripremili prvi nacrt strateškog dokumenta – Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2024.-2033. godina.

U cilju izrade što kvalitetnijeg Prijedloga teksta ovog strateškog dokumanta, planirano je održavanje Završne radionice na kojoj će se razgovarati o radnoj verziji dokumenata sa cilljem njegovog unapređenja. Ovim putem POZIVAMO VAS na završnu radionicu koja će se održati u srijedu 3.7.2024, godine u Hotelu Hollywood, ulica Dr. Mustafe Pintola 23 Ilidža – Sarajevo, s početkom u 10.00 sati a prema preliminarnoj Agendi koja je sastavni dio ovog Poziva.

U cilju postizanja veće saradnje među zainteresiranim stranama (ključnim akterima ove javne politike) na radionicu su pozivani i predstavnici iz sektora: obrazovanja, nauke, industrije, poslovnih asocijacija i kantonalnih, federalnih i državnih ministarstava.

Na radionici će biti predstavljen nacrt strategije i plan aktivnosti za implementaciju prvih mjera koje u strategiji planiramo.

U cilju ostvarivanja javnog djelovanja nosilaca izrade strateških dokumenata koje karakterizira otvorenost i spremnost da se podaci o procesu izrade ovog strateškog dokumenata učine dostupnim široj zajednici, objavljujemo informaciju da je nacrt dokumenta dostupan na sljedećem linku.

Cijenimo da je Vaše učešće jako bitno i da će te svojim aktivnim radom, ponuditi kvalitetne prijedloge koji će biti sastavni dio strateškog dokumenta.

Molimo da najkasnije do petka 28.6.2024.godine prijavite vaše učešće putem sljedećeg linka: Završna radionica strategije razvoja (google.com)

Poziv i preliminarnu Agendu možete pogledati OVDJE.