U INŽINJERSKOJ KOMORI FBIH FORMIRANA SEKCIJA “BILJNA PROIZVODNJA”

Dana 20.02.2020 u Privrednoj / Gospodarskoj komori FBIH formirana je prva sekcija u Inžinjerskoj komori- Biljna proizvodnja.

Potreba da se formira ovakva vrsta sekcije je nastala od potrebe za integracijom vrhunskih  stručnjake iz oblasti biljne proizvodnje kako iz  akademske zajednice tako i  operativaca iz privrede.

Možemo se pohvaliti vrhunskim timom iz ove oblasti. Tu su stručnjaci iz rasadničarstva, vočarstva, vinogradarstva, ratarstva, fizilogije, genetike i dr. Pošto se radi o jako kompleksnoj problematici ova sekcija integriše različite profile inžinjera.Imamo ambiciozan plan za djelovanje i nadamo se da ćemo ubrzo krenuti sa planiranim aktivnostima.

Ovim putem želimo se zahvaliti i uposlenicima Privredne komore Federacije BIH na čelu sa gospodinom Mirsadom Jašarspahićem dipl.ing.maš i predsjedniku Inžinjerske komore  Erdal Trhulj dipl.ing.građ.za nesebičnu pomoć pri formiranju ove sekcije. Ova vrsta  udruživanja  omogućila nam je platformu za unapređenje i zajedničko djelovanje rekla je mr.sc.Selma Haračić Berbić – predsjednica ove sekcije.