Sastank članova Matične sekcije inžinjera mašinske struke

Datum:  ponedjeljak, 27.02.2023. u 18 sati

Mjesto:  Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH
Sarajevo, Branislava Đurđeva 10

Izvršni odbor Matične sekcije inžinjera mašinske struke, koja djeluje u okviru Inžinjerske komore Federacije BiH, obavještava članove da će sastanak Matične sekcije inžinjera mašinske struke održati dana 27.02.2023. godine, s početkom u 18 sati.

Planiramo na jednom mjestu okupiti sve članove ove Matične sekcije te osim predstavljanja dosadašnjih aktivnosti i najave budućih, očekujemo da će se u otvorenoj diskusiji potaknuti važna pitanja s kojima se trenutno susreću inžinjeri mašinstva/strojarstva u našoj zemlji.

Na sastanku će biti predstavljen rad Izvršnog odbora. Također, razmjenom iskustava u kontaktu s kolegama iz branše, smatramo da je ovo prilika da se kroz interaktivnu diskusiju razgovara o temama koja se tiču aktuelne situacije u energetici i industriji, izgradnji novih postrojenja, obavezama BiH prema Energetskoj zajednici, uključenosti privrede u ove procese i drugo.

Zbog niza izazova s kojima se danas suočavaju mašinski/strojarski inžinjeri poput pandemije korona virusa, energetske krize, promjena u globalnom lancu dobavljača, kao i svjetske ekonomske krize a u cilju interaktivnog dijaloga, Matična sekcija poziva članove da se uključe u rad kako bi se moglo pravovremeno djelovati na putu prevazilaženja barijera i jačanja kompetencija inžinjera iz ovog sektora.

Obzirom na gore navedeno, ljubazno Vas pozivamo da i Vi kao član naše Matične sekcije prisustvujete ovom skupu i date svoj aktivan doprinos.

Program rada:

18:00 Pozdravna riječ:

  • Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik P/GK FBiH
  • Sanela Klarić, predsjednica Inžinjerske komore FBiH


18:20 Prezentacija dosadašnjih aktivnosti

  • Nihad Harbaš, predsjednik Matične sekcije


18:40 Predstavljanje plana rada i naredni koraci

  • Dino Tihić, potpredsjednik Matične sekcije


19:00 Diskusija, komentari, sugestije

19:45 Networking i osvježenje

Ljubazno molimo da učešće prijavite na
tel: 033 566 311 ili
email: l.sadikovic@kfbih.com