Prvi AgriTech Summit pod nazivom “Digitalna budućnost poljoprivrede”

AgriTech samit održava se u okviru projekta”EU4Business” koji finansira Evropska unija, a u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

AgriTech Summit 
DIGITALNA BUDUĆNOST POLJOPRIVREDE

07. juli 2022. godine

Lokacija: Cineplexx Sarajevo

Prvi AgriTech samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom ‘Digitalna budućnost poljoprivrede’, održat će se 07. jula u multipleks kinu Cineplexx Sarajevo (Zmaja od Bosne 4, Sarajevo).

AgriTech samit predstavlja jedinstven cjelodnevni događaj koji će govoriti o digitalnoj sadašnjosti i virtuelnoj budućnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, te o ključnim izazovima s kojima se sektor suočava u rastućoj potrebi za tehnološkim napretkom u poljoprivredi.

AgriTech samit održava se u okviru projekta”EU4Business” koji finansira Evropska unija, a u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Evropska unija i ovaj put je snaga i glavni pokretač promjena u poljoprivrednom sektoru, na području Bosne i Hercegovine.  AgriTech samit je ujedno i jedna od završnih aktivnosti projekta “EU4Business” koji je direktno podržao poljoprivrednike, mala gazdinstva i poduzetnike širom BiH kako  bi iskoristili svoje potencijale i postigli bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima. Bespovratna sredstva Evropske unije iskorištena su za poboljšanje poslovnog okruženja, jačanje poduzetničkih inicijativa te razvoj lokalnog digitalnog poduzetništva u sektoru poljoprivrede.

AgriTech samit će biti prikazan na tri podijuma, te će se sastojati od interaktivnih diskusija koje će biti glavni dio programa, prezentacijskih IT rješenja u sektoru poljoprivrede, te će dodatno biti predstavljena i virtualna budućnost poljoprivedog sektora.

Samit će okupiti veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, predstavnika akademske zajednice, te praktičara iz Evropske unije i svijeta, koji će prikazati kako tehnološka rješenja doprinose unapređenju poljoprivrednih praksi danas.  Oslanjajući se na primjere uspješnih regionalnih i globalnih inicijativa, AgriTech samit će pružiti platformu za učešće u diskusiji i umrežavanju koja se ne smije propustiti.

Svoje prisustvo možete potvrditi putem sljedećeg linka , dok više informacija možete saznati putem naše web stranice eu4business.ba.

Upoznajte govornike i cjelokupan program prvog AgriTech samita koji je dostupan na eu4business.ba.

Prvi AgriTech Samit u Bosni i Hercegovini se organizuje u okviru projekta “EU4Business” koji finansira Evropska unija kako bi ojačala kapacitete za ekonomski rast i zapošljavanje u BiH te unaprijedila konkurentnost i inovativnost bh. kompanija u odabranim sektorima. EU4Business je vrijedan 16.1 miliona eura, od čega 15 miliona eura finansira EU, a 1.1 milion eura Savezna Republika Njemačka. Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), UNDP u BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO).

Izvor: Hocu.ba