POZIV ZA PREZENTACIJU WEB PLATFORME PROJEKTA ENHANCE I VODIČA JAVNOG FINANSIRANJA

06.12.2022. god.
Mjesto: Hotel Terme, Sarajevo

Poštovani,

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa partnerima Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom ENERGIS, nastavlja aktivnosti na projektu prekogranične saradnje „ENHANCE – podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja”.

Kao jedna od aktivnosti projekta ENHANCE razvijena je web platforma na kojoj su predstavljene tri prekogranične sektorski orjentisane mreže za mala i srednja preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine (metalski, prehrambeni i drvni sektor). Ova atraktivna i funkcionalna web stranica koja će biti za javnost promovisana u Sarajevu, uključuje pretraživač baze MSP, novosti iz ova tri sektora, mogućnost pružanja besplatnih savjetodavnih usluga, e-učenje, pregled relevantnih dokumenta (studije, istraživanja, obrazovni materijal, materijal za izgradnju kapaciteta itd.),

Takođe, jedna od projektnih aktivnosti je i izrada vodiča javnog finansiranja, sa ciljem pružanja podrške malim i srednjim preduzećima pristupnim sredstvima potrebnim za razvoj njihovih inovativnih proizvoda i povećanja njihovih prihoda, što u konačnici vodi do novih i stabilnih radnih mjesta.

S tim u vezi, pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji navedene platforme i vodiča, koja će se održati u utorak06.12.2022. godine, s početkom u 10:00u Sarajevu u Hotelu Terme.

Rok za prijavu je nedjelja, 04.12.2022. godine. Prijave se vrše putem online forme: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNTQt6Txh7qMw_-mrVRDdyE_YFhB7HA0TFeg05dXuhJ_1KFw/viewform.

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).