MINEX Europe 2022 – 6. Mining & Exploration Forum

6. MINEX Europe Mining & Exploration Forum

Tirana, Albanija, 5. – 7. jula 2022.

Centralna tema Foruma: „Održivo rudarstvo na Zapadnom Balkanu i u Evropi“

MINEX Forum je međunarodni događaj koji ima za cilj da istakne poslovne i investicione mogućnosti u rudarstvu i pratećoj industriji širom Evrope. Forum je pokrenut 2015. godine u Beču. U periodu 2017 – 2019. održani su MINEX Europe Forumi u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj sa fokusom na održivi razvoj sirovina u regionu Balkana i širom Evrope. Godine 2020., za vrijeme izolacije COVID19, Forum je organiziran online.

Koji su ciljevi MINEX Europe Foruma?

Glavni cilj Foruma je da pruži aktuelan pogled na rudarstvo i istraživanje razvoja primarnih i sekundarnih sirovina u regionu Zapadnog Balkana i da potakne diskusiju između industrije, vlada i investitora o održivom rudarstvu, oslanjajući se na napredno međunarodno znanje i tehnologiju.

Ko učestvuje na Forumu?

Forum redovno okuplja oko 200-300 učesnika iz zemlje domaćina i međunarodnih organizacija. Održat će se na engleskom jeziku.

MINEX Europe 2022 se organizira u saradnji sa Odeljenjem za međunarodnu trgovinu Velike Britanije, Nacionalnom agencijom za prirodne resurse Albanije i Međunarodnom privrednom komorom u Albaniji.

Šta očekivati?

5. i 6. jula moći ćete učestvovati u sadržajnom programu ključnih prezentacija, panel diskusija i umrežavanja.

Izložba na licu mjesta organizirana paralelno uz Forum pružit će mogućnosti za predstavljanje proizvoda i usluga lokalnim rudarskim zajednicama.

7. jula moći ćete posjetiti lokalne rudnike i razgovarati o poslovnim prilikama.

O uvjetima učešća kao delegat, izlagač ili sponzor, o agendi i ostalim detaljima, više informacija možete naći na web stranici Foruma:  Main – MINEX Europe 2022