JAVNI POZIV – Aarhus centar Sarajevo

Udruženje “Resursni Aarhus centar u BiH”, u sklopu projekta „Zaštitimo naše šume“ koji finansira Centri civilnih inicijativa (CCI) objavljuje Javni poziv za:

IZRADU PRIJEDLOGA AMANDMANA NA PRIJEDLOG ZAKONA O ŠUMAMA FEDERACIJE BIH OD STRANE 4 EKSPERTA ZA ŠUMARSTVO, PROSTORNO UREĐENJE, PRAVO I EKOLOGIJU.

Šume u većem dijelu Bosne i Hercegovine trpe posljedice zbog nepostojanja zakonskog rješenja na nivou FBiH. Obzirom da je raniji Zakon o šumama FBiH proglašen neustavnim, još 2009. godine te da do današnjeg dana nije usvojen novi, šumarski sektor je postao vjerovatno najneuređenija oblast u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Stoga, našim šumama je potrebna pomoć kako bi se usvojio Zakona o šumama FBiH.

U cilju pisanja prijedloga amandmana na prijedlog zakona o šumama FBiH mogu se prijaviti slijedeći kandidati:

– Jedan diplomirani pravnik ili magistar sa najmanje tri (3) godine radnog iskustva u struci, gdje će prednost imati oni koji su stekli radno iskustvo u okolišnom sektoru.
– Jedan bachelor inženjerske ekologije ili magistar biologije/ekologije sa najmanje (3) godine radnog iskustva u struci.
– Jedan diplomirani inženjer šumarstva ili magistar sa najmanje (3) godine radnog iskustva u struci.
– Jedan diplomirani građevinski inženjer ili magistar sa najmanje (3) godine radnog iskustva u struci, gdje će prednost imati oni koji su stekli radno iskustvo na polju projektovanja i nadzora nad izvođenjem izgradnje transportne šumske infrastrukture i sl.

Prijave se dostavljaju  na e-mail adresu: admin@aarhus.ba uz sljedeću dokumentaciju:
– Pisana prijava sa jasno iskazanom ponudom, priloženim CV-om i kopijom diplome.

*Rok prijave 
Krajnji rok prijave je do i uključujući 30.11.2022. godine.

Etički kodeks
Sve osobe koje se prijavljuju na ovaj Javni poziv  pozivaju  se da se upoznaju sa  Etičkim kodeksom Udruženja,  a koje je Udruženje dužno implementirati tokom odabira kandidata.

Izvor: aarhus.ba