INŽINJERSKA KOMORA FEDERACIJE BOSNE I HERECGOVINE PREDSTAVLJENA NA VIII MEĐUNARODNOM NAUČNO-STRUČNOM SKUPU „GRAĐEVINARSTVO NAUKA I PRAKSA“

Međunarodni naučno-stručni skup “Građevinarstvo – nauka i praksa”, GNP 2022, VIII po redu, održan je u periodu od 8. do 12. marta 2022. godine u Kolašinu, u organizaciji Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, NVO “Građevinarstvo – nauka i praksa – GNP” i Inženjerske komore Crne Gore, Strukovne komore građevinskih inženjera.

Skup je okupio naučnike i stručnjake iz više zemalja, među kojima je i potpredsjednik Inžinjerske komore Federacije Bosne i Hercegovine prof.dr. Edvin Škaljo.

Zahvalan samdomćinima na pozivu i pruženoj prilici da kroz diskusiju, predstavim rad najmlađe Inžinjerske komore u regionu. Ono što se moglo spoznati na panelu  to je potvrda da Inžinjerske komore predstavljaju institucije država sa impozantnim budžetima i sa profesionalnim i mandatnim osobljem. Kao najmlađa komora u regionu, postojimo tek nešto više od 2 godine, naišli smo na razumijevanje kolega koji nesebično dijele svoje iskustvo kako u pozitivnim tako i negativnim praksama. Procjenjujemo da je vrijeme da naše iskustva i saradnju pretočimo u jednu uspješnu komoru sa fokusom na status inženjera ali i objekata koje inženjeri grade“, navodi prof.dr. Edvin Škaljo.

Inžinjerska komora Fedracije Bosne i Hercegovine, u septembru će biti domaćin regionalnog okupljanja predstavnika inžinjerskih komora u cilju jačanja dalje saradnje tokom EAT susreta u Mostaru.